Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Od začátku léta až do podzimu jsou ovocné knedlíky hitem naší kuchyně. A není divu, dají se připravovat na mnoho způsobů a pokaždé jsou jiné díky různým náplním. Někdo raději s jahodami, jiný s meruňkami nebo švestkami. Navíc se dají různě sypat a zdobit. A samozřejmě, základem je skvělé těsto.

Výborné a osvědčené je kynuté těsto, výsledkem jsou skvělé nadýchané knedlíky. Ale znáte tvarohové těsto? Příprava je velmi rychlá a snadná, stačí znát zaručený recept, podle kterého se pokaždé povedou. A přesně takový pro vás máme, je skvělý a proto by se mohl stát stálicí v "repertoáru" vaší letní kuchyně.
Knedlíky z tvarohového těsta jsou na přípravu rychlé. Stačí umíchat těsto ve správném poměru surovin, svižně je zpracovat, rozdělit na kousky a pustit se do jejich plnění ovocem. Lépe se pracuje s celými kusy ovoce než s drobným ovocem, jako jsou např. borůvky. Pokud přesto chcete využít drobné ovoce, raději jím ozdobte prázdné tvarohové knedlíky až na talíři. Ochucené a ozdobené knedlíky jsou lahodnou dobrotou

Tvarohové knedlíky podle videa

S příjemně tvárným těstem podle našeho receptu se krásně pracuje, určitě ho doporučujeme vyzkoušet. 

  1. Na těsto stačí jen několik surovin. Na základní dávku potřebujeme 500 g tvarohu, 1 vejce, 200 ml dětské krupice a špetku soli.
  2. Z uvedených surovin vypracujeme těsto. Oddělujeme kousky, které použijeme k obalování ovoce (např. jahod, meruněk, švestek).
  3. Knedlíky vkládáme do vařící vody a necháme vařit 3–5 minut. Po vyplavání na hladinu jsou hotové.
  4. Tip: Knedlíky můžete vařit také v páře, není na tom nic složitého.

Pokud vás zajímá, jak jednoduše ovoce do těsta zabalit, aby vaše knedlíky byly dokonalé, podívejte se do dalšího videa.

 

 

Další tipy a triky