Jak připravit tvarohovou zmrzlinu? Vyrobit ji můžeme z tvarohu, šlehačky i z ovoce
Není nad domácí poctivou zmrzlinu, kterou si můžeme vyrobit pouze z několika málo surovin, bez použití přidaných látek. Hotovou zmrzlinu snadno zmrazíme do krabičky nebo také do tvořítek na nanuky. Poradíme, jak tvarohovou zmrzlinu připravit.
Pravou domácí zmrzlinu dokážeme vyrobit během chviličky za pomocí několika surovin a šlehače. Zmrzlinu připravujeme nejen z tvarohu, ale také ze zakysané smetany, z mascarpone nebo z řeckého jogurtu. Doplnit ji můžeme čokoládovou polevou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit tvarohovou zmrzlinu
Na tuto mraženou pochoutku budeme potřebovat: 500 g jemného tvarohu, 250 ml zakysané smetany, 250 ml smetany ke šlehání a 100 g moučkového cukru.
- Nejprve si vyšleháme v míse smetanu na tuhou šlehačku.
- V druhé míse si smícháme tvaroh, cukr, zakysanou smetanu a vše důkladně prošleháme.
- Na závěr do mísy s tvarohem opatrně ručně přimícháme vyšlehanou šlehačku.
- Tvarohovou směs nalijeme do krabičky či do formiček na nanuky a dáme zamrazit. Každou hodinu je vhodné zmrzlinu promíchat, díky tomu nebude obsahovat ledové krystalky a zůstane krémová.
Tip: Formičky na nanuky vylijte tekutou čokoládou, kterou nechte ztuhnout a teprve poté do nich naplňte tvarohovou směs a zamrazte. Budete mít dokonalé míša nanuky.
Komentáře