Jak udělat tvarohový krém do dortu? Je lehčí a chutnější než těžký máslový krém
Tvarohový krém je báječnou kombinací tvarohu, šlehačky, cukru a mnohdy i jogurtu nebo kysané smetany. Má výraznou sladkou a smetanovou chuť s mírně nakyslou příchutí a spolu s čerstvým ovocem je zdravější verzí máslového krému.
Tvarohový krém je vhodný i pro malé děti. Ta nejjednodušší varianta neobsahuje máslo, takže jde o zdravý krém i pro dospělé. Zdobíme jím dorty, zákusky a poháry. Krém má svěží, letní chuť a proto ho doplňujeme čerstvým ovocem.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit tvarohový krém
Máme tři možnosti přípravy krému - každý z nich je báječný:
- Ušleháme do tuha vysokoprocentní šlehačku se dvěma lžicemi cukru. Během šlehání šlehačku dochutíme citrónovou šťávou, ovocným sirupem nebo kakaem. Pak stěrkou opatrně vmícháme jemný tvaroh bez hrudek.
- Našleháme tvaroh s kouskem másla, aby se zjemnily hrudky nebo mléčná krupička. Pak do něj pomalu stěrkou vmícháme ušlehanou šlehačku s cukrem a převracením hmoty vše spojíme do krému.
- Máslo ušleháme s cukrem a Salkem do jemného krému, který můžeme různě dochutit. Tvaroh vymícháme za pomoci metličky do jemna, postupně přidáme do máslového základu a prošleháme.
Tvaroh není nutné dlouho šlehat, jinak zřidne. V kombinaci s máslem musíme dát pozor, aby suroviny měly stejnou teplotu, jinak se máslo může srazit. Dorty s tvarohovým krémem jsou určeny k přímé spotřebě, neměly by se dlouho skladovat.
Komentáře