Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohový krém je báječnou kombinací tvarohu, šlehačky, cukru a mnohdy i jogurtu nebo kysané smetany. Má výraznou sladkou a smetanovou chuť s mírně nakyslou příchutí a spolu s čerstvým ovocem je zdravější verzí máslového krému.

Tvarohový krém je vhodný i pro malé děti. Ta nejjednodušší varianta neobsahuje máslo, takže jde o zdravý krém i pro dospělé. Zdobíme jím dorty, zákusky a poháry. Krém má svěží, letní chuť a proto ho doplňujeme čerstvým ovocem.

Jak připravit tvarohový krém

Máme tři možnosti přípravy krému - každý z nich je báječný:

  1. Ušleháme do tuha vysokoprocentní šlehačku se dvěma lžicemi cukru. Během šlehání šlehačku dochutíme citrónovou šťávou, ovocným sirupem nebo kakaem. Pak stěrkou opatrně vmícháme jemný tvaroh bez hrudek.
  2. Našleháme tvaroh s kouskem másla, aby se zjemnily hrudky nebo mléčná krupička. Pak do něj pomalu stěrkou vmícháme ušlehanou šlehačku s cukrem a převracením hmoty vše spojíme do krému.
  3. Máslo ušleháme s cukrem a Salkem do jemného krému, který můžeme různě dochutit. Tvaroh vymícháme za pomoci metličky do jemna, postupně přidáme do máslového základu a prošleháme.

Tvaroh není nutné dlouho šlehat, jinak zřidne. V kombinaci s máslem musíme dát pozor, aby suroviny měly stejnou teplotu, jinak se máslo může srazit. Dorty s tvarohovým krémem jsou určeny k přímé spotřebě, neměly by se dlouho skladovat.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky