Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí řízky patří mezi nejoblíbenější, a to i mezi dětmi. A ochutnali jste je už v sýrovém těstíčku? Poradíme, jak na to
Zdroj: Top recepty

Kuřecí řízky se dají samozřejmě obalit klasicky v trojobalu, ale pokud chceme pro změnu vyzkoušet něco jiného a výjimečného, osvědčenou variantou je sýrové těstíčko - je totiž ze všech těstíček úplně nejoblíbenější.

Těstíčka na obalování řízků lze připravit různá, ale ta sýrová jsou ze všech nejoblíbenější. Nastrouhaný tvrdý sýr vytvoří z těstíčka opravdu výbornou "záležitost". Navíc obalování v těstíčku je obvykle rychlejší než balení v trojobalu

Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku

Nejdříve si připravíme těstíčko, náš rozpis surovin je určený pro čtyři kuřecí řízky (prsní řízky o váze 400 g), které naklepeme a posolíme.

  • Na těstíčko potřebujeme 2 vejce, 5 lžic mléka, 50 g hladké mouky, 50 g tvrdého sýra, 50 g šunkového salámu, sůl, pažitku. Dále si připravíme olej na smažení.
  • Na těstíčko rozšleháme vejce s mlékem a moukou, přidáme jemně nastrouhaný sýr, na nudličky nakrájený salám, nakrájenou pažitku a trochu osolíme.
  • Je-li třeba, tak hustotu těstíčka upravíme podle potřeby přidáním mléka nebo naopak přisypáním mouky.
  • Plátky masa z obou stran obalíme v těstíčku a vkládáme do horkého oleje. Smažíme po obou stranách.
  • Hotové řízky podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší, a zeleninovým salátem.

Celý postup přípravy řízků nám předvede názorné video:

Co dobrého z kuřecího masa

Můžete vyzkoušet i další z oblíbených kuřecích receptů, ať už smažené řízky na různé způsoby, třeba v česnekové strouhance, nebo přírodní plátky, či řízky zapečené v troubě s nivou a mozzarellou. Kuře svou chutí určitě nezklame a možností zpracování je opravdu mnoho.

Pro další inspiraci jsme připravili i přehled nejoblíbenějších kuřecích receptů.

 

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli