Kuřecí řízky patří mezi nejoblíbenější, a to i mezi dětmi. A ochutnali jste je už v sýrovém těstíčku? Poradíme, jak na to
Kuřecí řízky se dají samozřejmě obalit klasicky v trojobalu, ale pokud chceme pro změnu vyzkoušet něco jiného a výjimečného, osvědčenou variantou je sýrové těstíčko - je totiž ze všech těstíček úplně nejoblíbenější.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku
Nejdříve si připravíme těstíčko, náš rozpis surovin je určený pro čtyři kuřecí řízky (prsní řízky o váze 400 g), které naklepeme a posolíme.
- Na těstíčko potřebujeme 2 vejce, 5 lžic mléka, 50 g hladké mouky, 50 g tvrdého sýra, 50 g šunkového salámu, sůl, pažitku. Dále si připravíme olej na smažení.
- Na těstíčko rozšleháme vejce s mlékem a moukou, přidáme jemně nastrouhaný sýr, na nudličky nakrájený salám, nakrájenou pažitku a trochu osolíme.
- Je-li třeba, tak hustotu těstíčka upravíme podle potřeby přidáním mléka nebo naopak přisypáním mouky.
- Plátky masa z obou stran obalíme v těstíčku a vkládáme do horkého oleje. Smažíme po obou stranách.
- Hotové řízky podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší, a zeleninovým salátem.
Celý postup přípravy řízků nám předvede názorné video:
Co dobrého z kuřecího masa
Můžete vyzkoušet i další z oblíbených kuřecích receptů, ať už smažené řízky na různé způsoby, třeba v česnekové strouhance, nebo přírodní plátky, či řízky zapečené v troubě s nivou a mozzarellou. Kuře svou chutí určitě nezklame a možností zpracování je opravdu mnoho.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Strouhaný sýr v kuchyni - jednoduchý a chutný pomocník, který vylepší mnoho pokrmů
Jak se vaří bramborová kaše? Jak snadno připravit celerovou, mrkvovou a dýňovou variantu
Jak správně smažit řízky? Chystáme je jen občas, při svátečních příležitostech, a když už, tak ať se nám povedou
Komentáře