Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pokud máte rádi moderní způsob vaření, pak vám jistě neunikla takzvaná aquafaba, která se dá vyšlehat stejně jako bílek, a tak se využívá především k veganskému pečení a vaření. Pokud ji chcete vyzkoušet, s čokoládovou pěnou z aquafaby rozhodně nešlápnete vedle.

Aquafaba je nálev z cizrny (případně i jiných luštěnin), který v současné době představuje velmi moderní surovinu. Aquafaba je zajímavá zejména díky své schopnosti vytvářet pěnu - má vlastnosti podobné vaječnému bílku, díky čemuž skvěle slouží jako náhrada bílků ve veganském vaření a pečení. V našem případě si z ní však připravíme vynikající čokoládovou pěnu. 

Jak na čokoládovou pěnu z aquafaby?

Lahodnou čokoládovou pěnu z aquafaby si naprosto zamilujete.

  1. Připravíme si plechovku cizrny a nálev z ní přecedíme. 
  2. Vodu z cizrny následně šleháme asi 20-30 minut
  3. Mezitím si rozpustíme čokoládu a přidáme do aquafaby.
  4. Zlehka promícháme, dáme do sklenic a necháme v lednici ztuhnout.  

Kde všude se dá využít aquafaba? 

Aquafaba se dá využít všude tam, kam patří ušlehaný sníh z bílků, to znamená například do laskonek, pusinek, bílkové polevy a spousty dalších moučníků

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli