Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

S příchodem teplých dnů a dozráváním čerstvého ovoce přichází automaticky chuť na zmrzlinu. Ta ovocná bývá pro děti nejlepší. A není nad zmrzlinu domácí. Provedeme vás postupem její přípravy.

Udělat zmrzlinu z čerstvého ovoce není nic složitého. Řídíme se jen tím, kolik času chceme přípravě pochoutky věnovat. Nejjednodušší je zmrazit ochucený ovocný protlak v tvořítku na nanuky nebo v nějakém kelímku. Ale můžeme si s přípravou i pohrát.

Jak udělat zmrzlinu z čerstvého ovoce

Základem vždy zůstane ovocný protlak, který můžeme před zmražením doplnit dalšími surovinami.

  • Protlak mírně zředíme rostlinným mlékem. Živočišné mléko se mrazit spíše nedoporučuje.
  • Do protlaku vmícháme tučnou smetanu. Spolu s cukrem nejlépe uchová chuť ovoce.
  • Jogurt nebo tvaroh přidá protlaku příjemně nakyslou chuť. Ovocné zmrzliny s jogurtem nebo tvarohem jsou vyhledávané a oblíbené.
  • Poslední postup je vhodný pro kuchařské nadšence a labužníky. Do klasického zmrzlinového základu místo části smetany přidáme ovocný protlak.

Pro začátečníky máme natočené video na jahodovou zmrzlinu. Postup doporučujeme ke zhlédnutí:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky