Jak udit domácí špekáčky v pomalém hrnci? I bez udírny lze připravit voňavé buřtíky
Voňavé uzené špekáčky si můžete doma připravit i bez udírny! Pokud vlastníte pomalý hrnec, není nic jednoduššího, než se směle pustit do práce. Navíc hrnec udělá prakticky všechnu práci za vás. Poradíme vám, jak postupovat.
Aby mělo uzené maso to správné aroma, je třeba si zakoupit tekutý kouř, který se vyrábí spalováním kvalitního dřeva a následnou kondenzací ve vodě. Během procesu se z něj odstraňují karcinogenní látky, kterých se při běžném uzení nevyvarujeme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udit domácí špekáčky v pomalém hrnci
Tímto způsobem se dají udit nejen celé kusy masa, ale také sýry.
- Připravíme si domácí špekáčky podle oblíbeného receptu.
- Hotové špekáčky potřeme uzeným kouřem a vložíme do pomalého hrnce na mřížku tak, aby neležely na dně v uvolněné šťávě.
- Udíme při teplotě 70 °C 2 hodiny. V polovině uzení potřeme ještě jednou tekutým kouřem.
- Následně ještě špekáčky pošírujeme 45 minut ve vodě o teplotě 75 °C.
Není nad vlastnoručně vyrobené jídlo, o kterém přesně víte, co obsahuje. Do domácích špekáčků není důvod přidávat mouku ani jiné suroviny, které tam nechceme. Vyzkoušejte tedy tento způsob a do komentářů nám můžete napsat, jak vám vaše špekáčky chutnaly.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma uzení masa: Jak nakládat do soli a jak dlouho maso udit
Jak připravit nejlepší domácí hamburgery - oblíbené jídlo grilovací sezony. Poradíme s jejich náplní i skládáním
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Komentáře