Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Voňavé uzené špekáčky si můžete doma připravit i bez udírny! Pokud vlastníte pomalý hrnec, není nic jednoduššího, než se směle pustit do práce. Navíc hrnec udělá prakticky všechnu práci za vás. Poradíme vám, jak postupovat.

Aby mělo uzené maso to správné aroma, je třeba si zakoupit tekutý kouř, který se vyrábí spalováním kvalitního dřeva a následnou kondenzací ve vodě. Během procesu se z něj odstraňují karcinogenní látky, kterých se při běžném uzení nevyvarujeme.

Jak udit domácí špekáčky v pomalém hrnci

Tímto způsobem se dají udit nejen celé kusy masa, ale také sýry.

Není nad vlastnoručně vyrobené jídlo, o kterém přesně víte, co obsahuje. Do domácích špekáčků není důvod přidávat mouku ani jiné suroviny, které tam nechceme. Vyzkoušejte tedy tento způsob a do komentářů nám můžete napsat, jak vám vaše špekáčky chutnaly.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky