Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak ukládat aromatické potraviny do lednice? Především musíme zamezit šíření jejich vůně. Poradíme, jak na to
Zdroj: Top recepty

Občas potřebujeme do ledničky uložit výrazně aromatické potraviny a v tom případě je potřebujeme vhodným způsobem izolovat od jejich okolí. Je to velmi jednoduché, ani nemusíme kupovat žádné drahé nádobky.

Mezi nejvíce aromatické potraviny, které mají někteří z nás v oblibě, patří olomoucké syrečky a různé zrající sýry. Také česnekové nebo rybičkové pomazánky mají výrazné aroma. Abychom chránili ostatní potraviny v ledničce a zamezili šíření silné "vůně", musíme vše dobře zabalit.

Jak izolovat aromatické potraviny

Aromatickou potravinu (např. oblíbenou česnekovou pomazánku) musíme dobře uzavřít, aby se aroma po lednici nešířilo. Na tom není nic složitého:

  • Můžeme použít různé uzavíratelné nádobky, dózy a sáčky. Sáčky stačí uzavřít obyčejnou gumičkou.
  • Dobrým a osvědčeným pomocníkem je alobal. Vyplatí se ho mít stále po ruce. Aromatické potraviny do něj jednoduše zabalíme, tím je dobře "izolujeme" od okolí. Pomazánku v misce můžeme alobalem překrýt, nebo do něj rovnou zabalit celou misku.
Co dobrého můžeme připravit z olomouckých tvarůžků ve studené kuchyni, poradí náš další článek.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky