Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Typicky letním pokrmem je jednoznačně zeleninové lečo, které má svůj původ v Maďarsku a skvěle do něj můžeme spotřebovat přebytky naší úrody. Výhodou je krátká doba přípravy a k vaření nám postačí jen pár surovin.

Zeleninové lečo je delikatesa z maďarské tradiční kuchyně, která se rozšířila po celém světě. Tuto pochoutku podáváme s čerstvým chlebem, s bramborem či s topinkami. Výjimkou nejsou ani vejce nebo klobása, k leču chutnají výtečně.

Jak uchovat lečo bez zavařování

Na výrobu báječného leča budete potřebovat tyto suroviny

  1. Všechnu zeleninu nejprve očistěte a nakrájejte na kolečka. Rajčata můžete také oloupat od slupky.
  2. Nyní ve větším hrnci rozehřejte olej a orestujte cibuli s paprikami, které duste pod poklicí do té doby, až pustí dostatečné množství tekutiny.
  3. Poté přisypte do hrnce rajčata a znovu nechte podusit. Lečo jemně osolte a doslaďte cukrem..
  4. Do podušené směsi leča vmíchejte kelímek hořčice a znovu provařte.
  5. Ještě vroucí lečo naplňte do čistých sklenic, utřete hrdlo a pevně zavíčkujte. Sklenice postavte na pár minut dnem vzhůru.

Skvělé zeleninové lečo snadno připravíte i za pomoci následujícho videonávodu, který vás provede krok za krokem postupem. Ve videu je použito poloviční množství surovin.

Dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky