Jak uchovat lečo bez zavařování? Zeleninovou směs skvěle dochutí i zakonzervuje hořčice
Typicky letním pokrmem je jednoznačně zeleninové lečo, které má svůj původ v Maďarsku a skvěle do něj můžeme spotřebovat přebytky naší úrody. Výhodou je krátká doba přípravy a k vaření nám postačí jen pár surovin.
Zeleninové lečo je delikatesa z maďarské tradiční kuchyně, která se rozšířila po celém světě. Tuto pochoutku podáváme s čerstvým chlebem, s bramborem či s topinkami. Výjimkou nejsou ani vejce nebo klobása, k leču chutnají výtečně.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uchovat lečo bez zavařování
Na výrobu báječného leča budete potřebovat tyto suroviny:
- Všechnu zeleninu nejprve očistěte a nakrájejte na kolečka. Rajčata můžete také oloupat od slupky.
- Nyní ve větším hrnci rozehřejte olej a orestujte cibuli s paprikami, které duste pod poklicí do té doby, až pustí dostatečné množství tekutiny.
- Poté přisypte do hrnce rajčata a znovu nechte podusit. Lečo jemně osolte a doslaďte cukrem..
- Do podušené směsi leča vmíchejte kelímek hořčice a znovu provařte.
- Ještě vroucí lečo naplňte do čistých sklenic, utřete hrdlo a pevně zavíčkujte. Sklenice postavte na pár minut dnem vzhůru.
Skvělé zeleninové lečo snadno připravíte i za pomoci následujícho videonávodu, který vás provede krok za krokem postupem. Ve videu je použito poloviční množství surovin.
Dobrou chuť.
Komentáře