Jak umlít celou skořici? Máme několik možností, ale výsledek za to rozhodně stojí
Skořice je kůra stromu skořicovníku, který se pěstuje na jižních plantážích. Známe dva druhy skořice - čínskou, která má výraznější aroma i chuť, a cejlonskou, která se považuje za pravou a je daleko jemnější a sladší.
Vůně skořice patří neodmyslitelně k Vánocům, k perníku, jablečnému štrúdlu, krupicové kaši, ke kynutým knedlíkům a k svařenému vínu. Skořici v práškové formě si můžeme koupit, ale není nad to, připravit si čerstvou ze skořicové kůry.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak umlít celou skořici
Skořicové ruličky nalámeme na co nejmenší kousky:
- Použijeme mixér nebo sekáček s ostrými noži a rozsekáme skořici na prášek.
- Výkonný mlýnek na kávu nebo na koření skořici umele do jemna.
- Kůru můžeme v případě nouze nastrouhat na nejjemnějším struhadle.
- Pomocí robota nastrouháme kůru na drobné kousky a umixujeme v mixéru.
Umletou skořici prosejeme přes jemné sítko a uložíme ve skleničce s víčkem. Zbytky kůry použijeme při zavařování jablek, do zimního čaje nebo do svařeného vína. Mletou skořici můžeme podle potřeby smíchat s cukrem.
Chuť i vůně skořice se naplno projeví v upečeném moučníku, například ve skořicových šnecích z našeho videa:
Komentáře