Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak upéct bábovku, která se pokaždé povede? Do té naší potřebujete tyčinku Margot
Zdroj: Pixabay

Bábovky jsou oblíbeným moučníkem, který se hodí i pro návštěvy a sváteční příležitosti. Receptů na ně máme i v našem receptáři dlouhou řadu. Jeden z nich jsme pro vás vybrali. Jedná se o snadný hrníčkový recept, který krásně voní po tyčince Margot.

Umíchat těsto na bábovku není nic složitého, zádrhel může nastat až na závěr. Formu na těsto dobře vymažeme a vysypeme hrubou moukou, aby se dala bábovka po upečení snadno vyklopit. To je totiž chvíle, která může naše snažení úplně pokazit. Náš další článek poradí, jak bábovku vyklopit bez poškození

Bábovka Margot, která se vždy povede

Tato bábovka je rychlá a snadná na přípravu, jedná se o hrníčkový recept, proto je i odměřování velmi jednoduché.

  • Na bábovku potřebujeme 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek krystalového cukru, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 1 smetanu ke šlehání (33%), 1 lžíci oleje, 3 lžíce rumu a 1 čokoládu Margot.
  • Na vymazání a vysypání formy si připravíme tuk a hrubou mouku.
  • Všechny suroviny dáme do mísy a promícháme. Čokoládu Margot nastrouháme a přimícháme do těsta.
  • Těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy.
  • Formu s těstem vložíme do předem vyhřáté trouby a upečeme při teplotě 200 °C po dobu cca 40-45 minut.

Názorné video pomůže bábovku skvěle upéct i začátečníkům.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky