Jak upéct banánový chlebíček? V tomto báječném receptu zužitkujeme přezrálé banány
Banánový chlebíček je výtečný a vláčný moučník, který se hodí jak k snídani, tak i k odpolední kávě. Na tento moučník můžeme perfektně zužitkovat již přezrálé banány, které zajistí přiměřenou sladkost moučníku.
Banánový chlebíček je velmi jednoduchý moučník, který je hotový během několika minut. Banány, které už nejsou na pohled zrovna vábné a začínají černat, jsou na tento chlebík ty nejlepší, jsou totiž dokonale přezrálé a dostatečně sladké.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak se peče banánový chlebíček
Na moučník si připravíme
- Nejprve rozpustíme máslo a necháme je vychladnout.
- Do mísy nakrájíme banány na menší kousky a vidličkou je rozmačkáme na kaši. Přidáme k nim vejce a zchladlé máslo, společně vše rozšleháme vidličkou či metličkou.
- V druhé míse smícháme všechny sypké suroviny, které poté přidáváme postupně k tekuté směsi s banánem.
- Těsto důkladně promícháme a vylijeme do formy vymazané máslem.
- Chlebíček pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 30–40 minut. Upečený chlebíček vyzkoušíme špejlí a jakmile se těsto nelepí na špejli, můžeme ho vytáhnout z trouby.
Pojďte si připravit tento báječný banánový moučník k odpolední kávě, názorný videorecept vám s pečením pomůže krok za krokem. Chlebíček chutná skvěle, když je namazaný marmeládou nebo také arašídovým máslem.
Komentáře