Velikonoční beránek z tvarohového těsta. Nejlepší recepty na lahodného a vláčného beránka
Beránek z tvarohového těsta bude krásnou ozdobou naší velikonoční tabule. Díky přidanému tvarohu je příjemně vláčný, lahodný a nedrobí se. Následující oblíbené recepty nám poradí, jak ho upéct co nejlépe, aby se nám povedl.
Velikonoční beránek
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit tvarohové těsto
Nejprve ušleháme máslo (Heru) s celými vejci a cukrem do hladké pěny. Poté přidáme tvaroh a mouku, do které jsme vmíchali prášek do pečiva. Můžeme přisypat rozinky, ořechy a pro vůni nastrouhanou citronovou kůru. Připravíme si formu - vymažeme ji pečlivě tukem a vysypeme moukou.
Jak se peče ve formě
Těsto dobře promícháme a vložíme do formy, naplníme ji pouze do 3/4 - ne více, aby těsto nevyteklo. Pokud nám těsto přebývá, můžeme upéct ještě malou bábovku. Beránka pečeme pozvolna přibližně 40 minut v předehřáté troubě při teplotě 170 °C. Správnou propečenost zjistíme pomocí špejle.
Jak ozdobit beránka
Upečeného beránka po vychladnutí buď pocukrujeme nebo dozdobíme čokoládovou či jinou polevou. Na krček mu uvážeme červenou stužku. Očka mu vytvoříme z hřebíčků (koření) nebo rozinek. Vedle beránka můžeme na tác položit svěží zelené větvičky. Na stole se bude krásně vyjímat.
Ozdobeným beránkem z tvarohového těsta (ať už světlým, kakaovým nebo makovým) rozhodně potěšíme - můžeme ho upéct jako jedlý dárek. Určitě bude mít úspěch a radost z něho budou mít hlavně děti. Recepty na další velikonoční dobroty pro děti najdeme v následujícím článku.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Velikonoční vajíčka v přírodních barvách. Videonávod, jak vejce snadno nabarvit pomocí červené řepy, kurkumy a dalších surovin
Jakého pečete beránka? Dáváte přednost piškotovému nebo třenému těstu? Upéct jej můžete i bez formy
7 velikonočních receptů na dobroty pro děti. U těch nejmenších vedou zvířátka a další veselé motivy z přírody
Komentáře