Jak upéct ciabattu. Tento oblíbený italský chléb se připravuje ve více verzích
Ciabatta je italský chléb, který se připravuje z mouky, droždí, olivového oleje, vody a soli. Jeho kůrka je křupavá, střídka příjemně měkká, zaujme zajímavou strukturou a nepravidelnými velkými póry. Ciabatta znamená italsky "pantofel" nebo "bačkora", toto pojmenování získala díky svému vzhledu.
Tento oblíbený italský chléb je podlouhlý, mírně plochý a širší. Peče se v kamenné peci, ale v našich podmínkách si ho upečeme klasicky v troubě. Ciabatta se připravuje v mnoha verzích, včetně celozrnné, které se od sebe vzájemně liší chutí, kůrkou a strukturou střídky. Chléb výborně chutná se zeleninou a sýry, můžeme ho potírat olejem, mazat máslem a slanými nebo sladkými pomazánkami. Hodí se ke studeným i teplým jídlům.
Těsto na ciabattu
Jaký chléb doma upéct
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak upéct červenou řepu. Svou krásnou barvou a skvělou chutí vyšperkuje nejeden pokrm
Jedlý adventní kalendář: Děti perníčky milují a s tímto adventním kalendářem dlouhé čekání na Vánoce uteče daleko rychleji
Komentáře