Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketa upečená v perníku zajistí naprosto dokonalou vláčnost a chutí ji nepozná ani největší odpůrce cuket. Velkou úrodu cuket můžete s úspěchem využít k zpracování do báječných a rychlých moučníků.

Cukety jsou velmi oblíbenou letní plodinou, přitom jsou na pěstování nenáročné. Obsahují dostatek vitamínů i minerálů a příznivě ovlivňují naše tělo. Skvěle se hodí k zapékání a vaření, navíc dokonale zvláční sladké moučníky. 

Jak upéct cuketový perník

Na báječný moučník si připravíme tyto suroviny

  1. Všechny suroviny jednoduše smícháme v míse dohromady, přidáme nastrouhanou cuketu a umícháme hladké těsto.
  2. Troubu předehřejeme na 180 °C a připravíme plech vyložený pečicím papírem.
  3. Těsto vylijeme na plech a pečeme v troubě zhruba 20 minut. Perník je správně upečený, když se nelepí těsto na špejli.
  4. Upečený moučník můžeme potřít marmeládou nebo polít čokoládovou polevou.

Upéct cuketový perník není vůbec složité, báječně se hodí ke kávě pro nečekanou návštěvu či pro vaši rodinu. Napište nám, jak se vám povedl.

Dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky