Jak upéct jednoduchý cuketový perník? Politý čokoládovou polevou chutná dokonale
Cuketa upečená v perníku zajistí naprosto dokonalou vláčnost a chutí ji nepozná ani největší odpůrce cuket. Velkou úrodu cuket můžete s úspěchem využít k zpracování do báječných a rychlých moučníků.
Cukety jsou velmi oblíbenou letní plodinou, přitom jsou na pěstování nenáročné. Obsahují dostatek vitamínů i minerálů a příznivě ovlivňují naše tělo. Skvěle se hodí k zapékání a vaření, navíc dokonale zvláční sladké moučníky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct cuketový perník
Na báječný moučník si připravíme tyto suroviny:
- Všechny suroviny jednoduše smícháme v míse dohromady, přidáme nastrouhanou cuketu a umícháme hladké těsto.
- Troubu předehřejeme na 180 °C a připravíme plech vyložený pečicím papírem.
- Těsto vylijeme na plech a pečeme v troubě zhruba 20 minut. Perník je správně upečený, když se nelepí těsto na špejli.
- Upečený moučník můžeme potřít marmeládou nebo polít čokoládovou polevou.
Upéct cuketový perník není vůbec složité, báječně se hodí ke kávě pro nečekanou návštěvu či pro vaši rodinu. Napište nám, jak se vám povedl.
Dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomalu pečené kuře podle Mišky
Přidáno před 10 hodinami
Kynutý meruňkový koláč
Přidáno před 11 hodinami
Hovězí na zázvoru s kapustou a hruškou
Přidáno před 11 hodinami
Bramborový salát s ředkvičkami, kapary a vaječnou zálivkou
Přidáno 27. 7. 2024 17:58
Rychlá buchta ze špaldové a arašídové mouky s jahodami
Přidáno 27. 7. 2024 16:06
Citrusový sirup
Přidáno 27. 7. 2024 15:30
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře