Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečení kváskového chleba vyžaduje zkušenosti s pečením. Toto však neplatí pro chleba z domácí pekárny. Do těchto chlebů se namísto kvasu dává droždí, proto jsou jednodušší na přípravu, pekárna pak udělá téměř vše za vás.

Máte nového pomocníka do kuchyně v podobě domácí pekárny? Zkuste si s námi připravit svůj první domácí chléb. Věřte nebo ne, není nic jednoduššího. Pekárna totiž zastane spoustu úkonů potřebných k přípravě těsta i k následnému pečení.

Jak upéct chléb v domácí pekárně

Pečení chleba je díky domácí pekárně opravdu hračkou, přesvědčte se sami:

  1. Vyberte si recept, podle kterého chcete chleba upéct. Pokud je to možné, tak rozhodně volte ověřený, abyste nebyli zklamaní už pouhou volbou receptu.
  2. Do pekárny vložte suroviny pokojové teploty, přičemž jejich pořadí je opravdu důležité. Jako první vložte tekuté suroviny a sůl, poté suroviny sypké a navrch toho všeho dejte potřebné množství droždí.
  3. Pekárnu zapněte na požadovaný program, většinou základní. Podle modelu můžete mít na výběr také z několika možností programu k přípravě chleba - celozrnného, toustového nebo třeba bezlepkového.
  4. Nyní už jen sledujte, jak vám tento pomocník ulehčí práci. Vše je totiž od této chvíle jen a pouze na pekárně. A vy se můžete věnovat jiným činnostem, ze kterých vás vytrhne až vůně čerstvě upečeného domácího chleba.
  5. Hotový chléb vyjměte z pekárny, odstraňte háky a nechte volně vychladnout na mřížce.

Zkusíte si takto snadno připravit toustový chléb za pomoci pekárny? Pokud máte raději kulaté bochníky, můžete v domácí pekárně nechat zpracovat a nakynout těsto a poté chléb upéct v troubě. Fantazii se meze nekladou, tak s chutí do toho.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky