Jak upéct chléb v domácí pekárně. Vložte do ní suroviny a pak už se jen těšte na výsledek
Pečení kváskového chleba vyžaduje zkušenosti s pečením. Toto však neplatí pro chleba z domácí pekárny. Do těchto chlebů se namísto kvasu dává droždí, proto jsou jednodušší na přípravu, pekárna pak udělá téměř vše za vás.
Máte nového pomocníka do kuchyně v podobě domácí pekárny? Zkuste si s námi připravit svůj první domácí chléb. Věřte nebo ne, není nic jednoduššího. Pekárna totiž zastane spoustu úkonů potřebných k přípravě těsta i k následnému pečení.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct chléb v domácí pekárně
Pečení chleba je díky domácí pekárně opravdu hračkou, přesvědčte se sami:
- Vyberte si recept, podle kterého chcete chleba upéct. Pokud je to možné, tak rozhodně volte ověřený, abyste nebyli zklamaní už pouhou volbou receptu.
- Do pekárny vložte suroviny pokojové teploty, přičemž jejich pořadí je opravdu důležité. Jako první vložte tekuté suroviny a sůl, poté suroviny sypké a navrch toho všeho dejte potřebné množství droždí.
- Pekárnu zapněte na požadovaný program, většinou základní. Podle modelu můžete mít na výběr také z několika možností programu k přípravě chleba - celozrnného, toustového nebo třeba bezlepkového.
- Nyní už jen sledujte, jak vám tento pomocník ulehčí práci. Vše je totiž od této chvíle jen a pouze na pekárně. A vy se můžete věnovat jiným činnostem, ze kterých vás vytrhne až vůně čerstvě upečeného domácího chleba.
- Hotový chléb vyjměte z pekárny, odstraňte háky a nechte volně vychladnout na mřížce.
Zkusíte si takto snadno připravit toustový chléb za pomoci pekárny? Pokud máte raději kulaté bochníky, můžete v domácí pekárně nechat zpracovat a nakynout těsto a poté chléb upéct v troubě. Fantazii se meze nekladou, tak s chutí do toho.
Komentáře