Jak upéct dobrý toustový chléb. S domácí pekárnou a skvělým receptem je to snadné
Domácí toustový chléb krásně voní, výborně chutná a neobsahuje žádné vylepšovače chuti ani konzervanty. Máme pro vás skvělý recept, který nezabere mnoho času. Pokud máte domácí pekárnu, budete to mít ještě snazší.
Toustové chleby jsou velmi oblíbené a není divu. Kromě toho, že z nich připravujeme klasické tousty, tak je můžeme jednoduše namazat dobrou pomazánkou nebo máslem a marmeládou, a připravit třeba k snídani. Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z našeho receptáře na tento lehoučký jemný chléb.
Výtečné recepty na toustové chleby
Kromě klasických toustových chlebů pro vás máme i speciální recepty. Můžete upéct toustový chléb bezlepkový nebo chléb vícezrnný, který je sice o něco hutnější, ale plný živin. A mohl by vám zachutnat i toustový chléb s jogurtem, který je obohacen slunečnicovými a lněnými semínky. Tento chléb potěší ty, kdo mají rádi chleby ochucené smaženou cibulkou a česnekem.
Jak upéct dobrý toustový chléb
Připravíme si suroviny. Na jeden chleba podle našeho receptu potřebujete 200 ml mléka, 100 ml vody, 1 menší vejce, 25 g změklého másla, 1 lžičku cukru, 2 rovné lžičky soli, 500 g hladké mouky a 1 lžičku sušeného droždí.
- Všechny suroviny vložíme do pekárny, a to jako vždy nejprve tekuté a potom sypké. Sušené droždí přidáme až nakonec.
- Pak zapneme program Sendvič, kůrka světlá a velikost malá.
- Po upečení chleba vyklopíme z nádoby a necháme vychladnout na mřížce. Takhle jednoduché to je.
- Pokud pekárnu nemáte, zvládnete toustový chléb také. Přesný postup je v následujícím receptu. A abyste to měli ještě snazší, natočili jsme pro vás video s postupem.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře