Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrníčkové moučníky jsou všemi velmi oblíbené pro jednoduchost přípravy, k odměřování nám postačí jakýkoliv hrníček, bez potřeby vážení na gramy. Přesně takové moučníky na plech nám připravovaly i naše babičky.

Hrníčkové moučníky upečené na plechu jsou skvělou variantou v případě, že nás překvapila návštěva nebo hledáme rychlý moučník k odpolední kávě. Inspirujte se tímto receptem na buchtu s tvarohem, známou pod názvem "himaláje".

Jak upéct buchtu s tvarohem 

Na vláčnou buchtu budeme potřebovat .

  1. Nejprve vymažeme plech máslem a hrubou moukou, případně vyložíme pečicím papírem.
  2. Do mísy prosejeme cukr, dále přimícháme olej, vejce, mléko a krátce zašleháme. Poté přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva, kakao a podle chuti můžeme přidat i vanilkový cukr.
  3. V další míse smícháme všechny ingredience na náplň a krátce zašleháme.
  4. Připravené těsto vylijeme na plech a rovnoměrně rozetřeme. Nahoru dáme tvarohovou náplň a lžičkou promícháme, aby vznikly obláčky.
  5. Pečeme v rozehřáté troubě na cca 180 °C přibližně 25 minut. Pomocí špejle vyzkoušíme, zda je buchta propečená.

Připravte si báječnou buchtu s tvarohem pomocí tohoto videoreceptu, který vás povede krok za krokem postupem. Napište nám do komentáře, jak se povedla.

Dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky