Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak upéct úžasný jablečný perník? Je krásně vláčný, plný ořechů a rozinek. Skvěle chutná s čokoládovou polevou
Zdroj: Top recepty

Moučníky s jablky patří k našim nejoblíbenějším a nemusí to být jenom jablečné štrúdly. Můžeme upéct litou jablečnou buchtu na plech - hotová bude velmi rychle a jablka jí dají skvělou chuť. A co teprve, když se v ní spojí vláčnost strouhaných jablek a příjemná chuť perníkového koření.

Jablečná perníková buchta je velmi rychlým moučníkem. Stačí si připravit několik surovin, včetně nastrouhaných jablek (ať už se slupkou nebo bez slupky), vše důkladně promíchat a rozprostřít na plech vyložený pečicím papírem. Za půl hodiny máme upečeno a brzy můžeme servírovat voňavou lahodnou dobrotu.

Jak upéct jablkový perník

Tento litý perník je velmi jednoduchý na přípravu, zvládnou ho i začátečníci bez nějakých složitých příprav. Pokud máme chuť na jablečný moučník, je tato varianta skvělou volbou.

  • Na těsto potřebujeme 350 g polohrubé mouky, 150 g cukru, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 150–200 ml mléka, 100 ml oleje, 3 větší jablka, 3 lžíce kakaa, 1 lžíci kakaového pudinku, 1 lžíci majonézy, 1 prášek do perníku, 1 lžičku perníkového koření. 
  • Na polevu si připravíme 100 g čokolády na vaření, 1 Ledové kaštany, 1 lžíci zakysané smetany a kousek másla. 
  • Smícháme mouku s cukry, kakaem, práškem do pečiva, kořením a pudinkem. Přidáme nahrubo nastrouhaná jablka, vejce, mléko, olej a majonézu.
  • Vše promícháme a nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. 
  • Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 °C po dobu cca 25–30 minut. Propečenost vyzkoušíme špejlí.
  • Na perník po vychladnutí rozetřeme polevu, připravenou z čokolády, kterou jsme smíchali s máslem a smetanou.

Perníky s jablky během chvilky

Máme pro vás i jiné "perníkové" recepty, a pokud zrovna nemáte po ruce majonézu, vyzkoušejte rychlý perník podle dalšího postupu. Stačí tentokrát pouze 250 g polohrubé mouky, 150 g třtinového cukru, 1 prášek do pečiva, 3–4 jablka, 2 vejce, 2 lžíce kakaa, 1–2 lžičky perníkového koření, 150 ml slunečnicového oleje. Povrch upečeného perníku ozdobíme rozpuštěnou čokoládou.

Jednoduché jablečné moučníky

Z jablek vykouzlíme celou řadu skvělých rychlých moučníků, nemusí to být pokaždé perník. Výborný je např. recept na jablečnou buchtu s čokoládovou polevou - k odměření surovin tentokrát použijeme pouze hrnek, proto není potřeba mít po ruce váhu. Buchta je provoněná namletými nebo nahrubo nakrájenými vlašskými ořechy a rumem. 

Další zajímavé recepty na chutné moučníky s jablky a dalším ovocem najdete v našem bohatém receptáři.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky