Jak upéct úžasný jablečný perník? Je krásně vláčný, plný ořechů a rozinek. Skvěle chutná s čokoládovou polevou
Moučníky s jablky patří k našim nejoblíbenějším a nemusí to být jenom jablečné štrúdly. Můžeme upéct litou jablečnou buchtu na plech - hotová bude velmi rychle a jablka jí dají skvělou chuť. A co teprve, když se v ní spojí vláčnost strouhaných jablek a příjemná chuť perníkového koření.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct jablkový perník
Tento litý perník je velmi jednoduchý na přípravu, zvládnou ho i začátečníci bez nějakých složitých příprav. Pokud máme chuť na jablečný moučník, je tato varianta skvělou volbou.
- Na těsto potřebujeme 350 g polohrubé mouky, 150 g cukru, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 150–200 ml mléka, 100 ml oleje, 3 větší jablka, 3 lžíce kakaa, 1 lžíci kakaového pudinku, 1 lžíci majonézy, 1 prášek do perníku, 1 lžičku perníkového koření.
- Na polevu si připravíme 100 g čokolády na vaření, 1 Ledové kaštany, 1 lžíci zakysané smetany a kousek másla.
- Smícháme mouku s cukry, kakaem, práškem do pečiva, kořením a pudinkem. Přidáme nahrubo nastrouhaná jablka, vejce, mléko, olej a majonézu.
- Vše promícháme a nalijeme na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 °C po dobu cca 25–30 minut. Propečenost vyzkoušíme špejlí.
- Na perník po vychladnutí rozetřeme polevu, připravenou z čokolády, kterou jsme smíchali s máslem a smetanou.
Perníky s jablky během chvilky
Máme pro vás i jiné "perníkové" recepty, a pokud zrovna nemáte po ruce majonézu, vyzkoušejte rychlý perník podle dalšího postupu. Stačí tentokrát pouze 250 g polohrubé mouky, 150 g třtinového cukru, 1 prášek do pečiva, 3–4 jablka, 2 vejce, 2 lžíce kakaa, 1–2 lžičky perníkového koření, 150 ml slunečnicového oleje. Povrch upečeného perníku ozdobíme rozpuštěnou čokoládou.
Jednoduché jablečné moučníky
Z jablek vykouzlíme celou řadu skvělých rychlých moučníků, nemusí to být pokaždé perník. Výborný je např. recept na jablečnou buchtu s čokoládovou polevou - k odměření surovin tentokrát použijeme pouze hrnek, proto není potřeba mít po ruce váhu. Buchta je provoněná namletými nebo nahrubo nakrájenými vlašskými ořechy a rumem.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak louskat vlašské ořechy. Jednoduché postupy, které nám pomohou rychle získat ořechová jádra z tvrdé slupky
Jak rozpustit čokoládu? Ve vodní lázni to jde nejlépe, ale máme i další možnosti, jak si s rozpouštěním poradit
Jak na krásně lesklou, chutnou a hladkou polevu? Stačí málo a může být jako od profesionálního cukráře
Komentáře