Jogurtová bábovka: Jednoduchý a rychlý moučník podle videonávodu zvládne každý
Bábovky jsou oblíbeným nedělním a svátečním moučníkem. Jsou jich desítky druhů z mnoha různých těst. Ve větší oblibě jsou takové, které jsou vláčné a nedusivé. Zvláčňující surovinou bývá ovoce, někdy zelenina, ale také kysané mléčné výrobky jako tvaroh, podmáslí nebo právě jogurt.
Ideální moučníky pro začátečníky se vyznačují jednoduchou a rychlou přípravou. Pokud je recept snadno zapamatovatelný, univerzálně použitelný s opravdu snadnou přípravou, jistě si jej oblíbí i zkušení kuchaři - občas rychlovku vděčně využijí i oni.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na jogurtovou bábovku
Tato jogurtová bábovka je opravdu jednoduchá, přesvědčte se sami:
- Nejdříve si připravte bábovkovou formu. Vymažte ji tukem a vysypte hrubou moukou, strouhankou, mletými ořechy nebo strouhaným kokosem. Těsto můžete upéct i v muffinových formičkách nebo v hlubším plechu.
- Do nádoby ke šlehání dejte všechny suroviny v pokojové teplotě.
- Za zmínku stojí citronová kůra, kterou můžete připravit i do zásoby. Místo ní můžete použít i kůru pomerančovou. Těsto lze ochutit také skořicí, perníkovým kořením, kakaem, kávou nebo sekanou čokoládou.
- Krátce, ale důkladně všechno prošlehejte do hladkého těsta a naplňte jím připravenou formu.
- Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C, pečte asi 15 minut. Poté snižte teplotu na 150 °C a dopečte ještě zhruba dalších 30 minut.
- Upečenou bábovku poznáte tak, že okraje se odtahují od formy, ale také špejlovým testem - špejle, kterou do bábovky zapíchnete, po vytažení zůstane suchá.
- Vyklopte bábovku na mřížku a nechte vychladnout. Poté ji pocukrujte.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou bábovku pečete nejraději vy a máte nějaký tajný trik na její neodolatelné ochucení? Podělte se s námi v komentářích, budeme se těšit.
Komentáře