Jak upéct kachnu přes noc? Letošním hitem je dvanáctihodinová kachna, pečená s mlékem. Natočili jsme pro vás názorné video
Kachnu nepečeme každý den, jedná se o pokrm sváteční, připravovaný velmi zřídka. Možná se chystáte na svou první kachnu a děláte si starosti, aby se povedla. S námi to zvládnete na jedničku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct dvanáctihodinovou kachnu
- Připravíme si kachnu (cca 2 kg), sůl, kmín, 500 ml mléka a med.
- Kachnu umyjeme a očistíme.
- Uvnitř i zvenčí ji osolíme a okmínujeme.
- Vložíme ji do pekáčku, podlijeme mlékem a přiklopíme. Pokud nemáme vrchní část pekáčku, použijeme pevný alobal.
- Kachnu vložíme do vyhřáté trouby na 90 °C a pečeme ji 7 hodin.
- Poté teplotu zvýšíme na 120 °C a pečeme dalších 5 hodin. Na poslední hodinu teplotu ještě zvýšíme, aby se vytvořila pěkná kůrčička.
- Kachnu během pečení průběžně potíráme vypečeným tukem smíchaným s medem.
- Výsledkem bude pěkně křehké maso. Pečenou kachnu podáváme s knedlíkem a zelím.
Pomalu pečená kachna
Inspirovat nás mohou i další recepty na pečení kachny. Kachna je menší než husa, ale pro nasycení čtyřčlenné rodiny stačí bohatě. Pokud máme nejraději kuře, i to se dá připravit na způsob kachny a podávat se zelím a knedlíkem.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat houskové knedlíky s práškem do pečiva? Podle rychlého, snadného a spolehlivého receptu se vždycky povedou
Kuře à la husa? Je to snadné a chutná skvěle. Upečte si s námi svatomartinské kuře, které tradiční husu dokonale zastoupí
Falešný španělský ptáček: Stejná chuť jako oblíbená klasika, ale za mnohem kratší dobu. Nic nerolujete, vše jen pokrájíte
Komentáře