Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dětské piškoty, buflery, odjakživa sloužily nejen jako svačinka pro děti, součást nepečeného cukroví nebo zahušťovadlo do koláčových nádivek, ale také byly využívány jako podložka pod křehké zákusky, které by se nám jinak v rukách rozpadly.

Bez piškotů si nedokážeme některé zákusky představit. Ale piškoty jsou většinou tvrdé a po konzumaci samotných zákusků se nemilosrdně vyhazují. Domácí buflery jsou naopak křehké a přitom měkké. Poradíme vám, jak je upéct.

Jak připravit buflery

Potřebujeme elektrický šlehač a 4 ingredience:

  • 4 vejce
  • 100 g krystalového cukru
  • 130 g hladké mouky
  • 20 g solamylu

Z bílků a poloviny cukru ušleháme tuhý sníh. Žloutky a zbylý cukr vyšleháme do světlé pěny a vařečkou vmícháme mouku, smíchanou se škrobem a poté ušlehaný sníh. Těsto vložíme do cukrářského sáčku bez špičky a na plech vyložený pečicím papírem stříkáme stejně velké hromádky těsta. S plechem bouchneme o stůl, abychom vytlačili bublinky. Pečeme asi 10 minut na 180 °C.

K čemu se používají buflery

Kromě rychlé svačinky pro děti se využívají v cukrařině:

Dostali jste chuť na likérové špičky? Nemusíte pro ně do cukrárny, ale můžete si je připravit sami podle našeho videoreceptu:

Sladké drobečky

Piškoty je nutné před vytvořením indiánků a špiček potřít čokoládou, aby sníh nebo vaječný koňak buflery nerozmočily. V nepečeném cukroví jsou rozmočené piškoty naopak žádoucí - například v kokosovém salámu.

 

 

Komentáře

Veronika.Hrozna: Chybička se vloudila. Moc děkuji za upozornění, jste velice všímavá...:-)

Hah, a ten vyslehany snih jste tam zapomnela pridat.Doufam, ze je po mouce,jinak upecu tvrde placky;-(

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky