Jak upéct měkké a vláčné marokánky, plné kandovaného ovoce a mandlí? Podle názorného videa to zvládne i začátečník
Také milujete marokánky? Tyto placičky plné kandovaného ovoce a ořechů nemají složitou přípravu. Nejlépe chutnají, když jsou příjemně vláčné, měkké, a bohatě potřené z jedné strany čokoládou. Přesně takové si můžete upéct podle našich receptů.
Jak upéct nejlepší marokánky
- Na vláčné marokánky podle našeho videa potřebujeme 140 g moučkového cukru, 100 g kandované pomerančové kůry, 150 g sekaných loupaných mandlí, 80 g másla, 125 ml mléka a 30 g hladké mouky.
- Na potření se bude hodit čokoládová poleva a trochu oloupaných mandlí použijeme na ozdobu.
- Všechny suroviny na těsto (kromě hladké mouky) smícháme a zvolna vaříme po dobu 10 minut.
- Teprve po odstavení přimícháme mouku a směs necháme vychladnout.
- Lžičkou, kterou namáčíme ve studené vodě, tvoříme z hmoty kopečky a rovnáme je na plech vyložený pečicím papírem.
- Plech vložíme do trouby a pečeme při teplotě 175 °C, po dobu přibližně 10 minut.
- Placičky ihned po vytažení z trouby sundáme z plechu a po vychladnutí dozdobíme čokoládou.
Jak se pečou marokánky
Místo mléka můžeme do marokánků použít smetanu ke šlehání, v tom případě snížíme i množství másla. Kromě mandlí lze do těsta přidat i jiné ořechy. Placičky na plechu upravíme pomocí namočené vidličky. Pečeme je na mírno, aby zůstaly vláčné a nepotřebovaly rozležet. Dobře je hlídáme, protože se rády připalují.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Víte, kdy a proč používat pečicí papír? Hodí se i do mrazničky nebo při vaření v páře!
Jak na krásně lesklou, chutnou a hladkou polevu? Stačí málo a může být jako od profesionálního cukráře
Kandované ovoce má ve svátečním pečivu významnou roli. V jakých pochoutkách nesmí chybět?
Komentáře