Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pudinkové strojkové cukroví mizí na Vánoce z talířů jako první. Láká totiž už pouhým pohledem, kdy je jeden kousek jako druhý. Toto cukroví z křehkého těsta se rozplývá na jazyku a jeho příprava je opravdu snadná.

Pudinkové strojkové cukroví má svou dlouholetou tradici, protože dříve tento mlýnek měla běžně každá domácnost a dané cukroví nesmělo na stole chybět. Strojek ušetří spoustu práce a zároveň máme během chvilky plný plech. Cukroví si však můžeme upéct i bez něj, a to buď naplněním řidšího těsta do sáčku a následným nastříkáním tvarů na pečicí papír, nebo využitím lisu na cukroví

Jak upéct pudinkové strojkové cukroví

Základem pudinkového cukroví je křehké těsto, proto suroviny zpracováváme rychleji a příliš dlouho je nehněteme. Po upečení slepujeme cukroví oblíbenou marmeládou a konce namáčíme do čokolády. A jak na to

  1. Na 1 dávku pudinkového strojkového cukroví potřebujete: 600 g polohrubé mouky, 300 g moučkového cukru, 350 g másla, 7 sáčků vanilkového pudinku, 2 vejce a 0,5 balíčku kypřicího prášku do pečiva. Na dokončení pak potřebujete marmeládu a čokoládovou polevu. 
  2. Do mísy postupně prosejte všechny sypké suroviny, přidejte nakrájené a lehce povolené máslo, vejce a vypracujte vláčné těsto
  3. Těsto postupně vtláčejte po troškách do strojku a vytvořte delší pásky, které krájejte na kratší obdélníčky o přibližné stejné délce. 
  4. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v rozpálené troubě na 180 °C asi 8–10 minut
  5. Po vychladnutí slepte marmeládou vždy dva obdélníčky k sobě.
  6. Konce namáčejte do rozpuštěné čokolády a nechte ztuhnout na mřížce. 

Pudinkové strojkové cukroví si jednoduše upečete podle našeho videonávodu, kde uvidíte postup krok za krokem i práci se strojkem na cukroví. Ať se pečení vydaří. 

Komentáře

Další tipy a triky