Jak upéct nejlepší makovec s vůní skořice, vanilky a citronu. Vláčný a rychlý makovec s jablky a další oblíbené recepty
Oblíbený makovec je hotový během chvilky, navíc je výživný, sytý a velmi chutný. Osvědčené recepty nám poradí, jak ho upéct vláčný a šťavnatý. Vyzkoušet můžeme makovec s jablky nebo bez mouky. Makovec bude ještě lepší s citronovou nebo čokoládovou polevou.
Jak snadno pomlet mák? Na makovec nám stačí několik surovin a během půl hodiny ho budeme mít dozlatova upečený. Možná na něj máme chuť, ale odrazuje nás potřeba mletého máku a představa ručního mletí. Tuto činnost nám ale velmi usnadní elektrický kávomlýnek - mletí máku s ním zvládneme během chviličky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Základní recept na makovec
Jak upéct vláčný mazanec
Zdá se nám makovec příliš suchý? Můžeme tentokrát upéct "Rakouský makovec bez mouky" - do jednoduchého těsta přidáme ušlehaný sníh z bílků. Makovec je lahodný a krásně vláčný. Pokud hledáme recept bez lepku, určitě ho oceníme. Podle dalšího receptu se o vláčnost postarají přidaná nastrouhaná jablka. Zdravý makovec obsahuje chia semínka, ořechy, ovesné vločky a dokonce jablko, banán a mrkev.
Skořice, citron a vanilka
Komentáře