Šátečky z listového těsta v toustovači: Náplň zvolíme podle chuti, hotové jsou do pěti minut
Věděli jste, že listové těsto můžeme péct i v toustovači? Stačí je naplnit oblíbenou náplní a během chvilky máme hotovo, bez pečicího papíru a potírání. Tyto šátečky přijdou vhod jako rychlé pohoštění, svačinka nebo večeře.
Listové těsto je vynikající, křehké a chuťově neutrální těsto, které můžeme naplnit téměř jakoukoli náplní od ovocné, makové, tvarohové, až po náplně z uzenin, sýrů a masa. V troubě nám pečení zabere přibližně 20 minut, proto pokud nás tlačí čas, nebo máme chuť na rychlou svačinku, můžeme stejným způsobem využít toustovač, kde se těsto krásně upeče do 5 minut.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím šátečky z listového těsta naplnit
Šátečky můžeme plnit doslova čímkoli, na co máme v danou chvíli chuť. Je třeba však pamatovat na to, že náplň nesmí být moc tekutá (javorový sirup, med,...) a přeplněná, aby nestékala při zavření do horkých tělísek v toustovači.
Máme pro vás několik osvědčených tipů na náplně:
- nutella a plátky banánu
- štrúdl z jablek, rozinek a skořice
- tvarohová, maková nebo ořechová náplň
- domácí povidla
- čerstvé nebo kompotované ovoce s džemem
- obdoba pizzy z kečupu, koření, plátků šunky a sýra
- balkánský sýr a sušená rajčata
Jak upéct listové těsto v toustovači
Listové těsto rozválíme na tenký plát, nebo můžeme koupit již přímo rozválené z obchodu. Podle velikosti plotýnek toustovače vykrojíme z listového těsta čtverce, které plníme připravenou náplní a slepujeme vždy dva k sobě. Okraje utěsníme a zamáčkneme prsty, aby náplň nevytekla. Vložíme do toustovače, přiklopíme a dozlatova zapečeme. Není třeba potírat vejcem ani tukem, těsto se nepřipeče.
Další inspiraci na slané náplně můžete zhlédnout v našem video-návodu.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Skvělé tipy na oblíbené chuťovky pro návštěvu: Jak rychle připravit slané pohoštění z listového těsta
Trvanlivá domácí povidla vaříme z dobře vyzrálého ovoce. Umíte je uvařit téměř bez práce a bez míchání?
5 tipů, jak péct listové těsto: Vyzkoušejte jednoduché rady a vaše pečivo bude dokonalé nejen na pohled, ale i svou chutí
Komentáře