Oblíbené štafetky ze zbylých bílků potěší nejen milovníky kávy
Štafetky se pečou z bílkového bezé těsta, plní kávovým krémem, zdobí čokoládou a mají několik chuťových i tvarových variant. Tento zákusek měly v oblibě už naše babičky.
Štafetky dodnes pečou některé cukrárny, patří totiž stále k žádaným retro zákuskům. Tenké pláty těsta s ořechy nebo kokosem po upečení naplníme krémem a buď stočíme do rolád nebo vyskládáme na sebe, nakrájíme na špalíčky nebo řezy a ozdobíme čokoládou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct štafetky
Nejsou složité, zvládne je mnohý začátečník.
- Připravte jednoduché šlehané těsto z bílků, cukru, ořechů nebo kokosu a mouky.
- Rozdělte je na 3 části a postupně rozetřete a upečte na nízkém plechu vyloženém papírem na pečení. Pečte při 180 °C asi 4 minuty do mírného zrůžovění povrchu.
- Připravte kávový krém z našlehaného másla s cukrem, do kterého zašleháte předem uvařenou kávovou kaši.
- Krém rozetřete na pláty, podle zručnosti stočte do roládek nebo naskládejte na sebe. Nechte ztuhnout v chladničce.
- Roládky krájejte na špalíčky asi 3–4 cm dlouhé, řezy nakrájejte na stejnoměrné čtverečky nebo obdélníčky.
- Konce roládek nebo polovinu každého řezu úhlopříčně máčejte v křupavé čokoládové polevě.
Pro začátečníky jsme natočili názorné video na přípravu těchto zákusků s jednodušším krémem.
Přejeme, ať se vám štafetky podaří.
Komentáře