Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štafetky se pečou z bílkového bezé těsta, plní kávovým krémem, zdobí čokoládou a mají několik chuťových i tvarových variant. Tento zákusek měly v oblibě už naše babičky.

Štafetky dodnes pečou některé cukrárny, patří totiž stále k žádaným retro zákuskům. Tenké pláty těsta s ořechy nebo kokosem po upečení naplníme krémem a buď stočíme do rolád nebo vyskládáme na sebe, nakrájíme na špalíčky nebo řezy a ozdobíme čokoládou.

Jak upéct štafetky

Nejsou složité, zvládne je mnohý začátečník.

  • Připravte jednoduché šlehané těsto z bílků, cukru, ořechů nebo kokosu a mouky.
  • Rozdělte je na 3 části a postupně rozetřete a upečte na nízkém plechu vyloženém papírem na pečení. Pečte při 180 °C asi 4 minuty do mírného zrůžovění povrchu.
  • Připravte kávový krém z našlehaného másla s cukrem, do kterého zašleháte předem uvařenou kávovou kaši.
  • Krém rozetřete na pláty, podle zručnosti stočte do roládek nebo naskládejte na sebe. Nechte ztuhnout v chladničce.
  • Roládky krájejte na špalíčky asi 3–4 cm dlouhé, řezy nakrájejte na stejnoměrné čtverečky nebo obdélníčky.
  • Konce roládek nebo polovinu každého řezu úhlopříčně máčejte v křupavé čokoládové polevě.

Pro začátečníky jsme natočili názorné video na přípravu těchto zákusků s jednodušším krémem.

Přejeme, ať se vám štafetky podaří.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli