Jak upéct tvarohový mazanec? Nekynuté těsto je díky tvarohu krásně vláčné
Velikonoce bez nadýchaného a voňavého mazance si dovede představit jen málokdo z nás. Díky měkkému tvarohu, přidanému do těsta, bude mazanec vláčný, navíc dokonale voní po rozinkách a citrónové kůře.
Tvarohový mazanec je ideální pro začátečníky v kuchyni, kteří si netroufají na recepty s kynutým těstem. Díky tvarohu je velikonoční mazanec krásně vláčný a přitom nadýchaný. Po rozkrojení vás okouzlí mozaika z rozinek a sekaných mandlí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct tvarohový mazanec
Na tento recept si připravíme následující suroviny: 150 g změklého másla, 150 g moučkového cukru, 2 vejce + 1 žloutek, 250 g měkkého tvarohu, 500 g hladké mouky, 15 g kypřícího prášku do pečiva, citronovou kůru, rozinky máčené v rumu, sekané mandle a 1 vejce na potření.
- Nejprve si prošleháme změklé máslo společně s vejci, žloutkem a cukrem.
- Poté po částech vmícháme tvaroh a také citrónovou kůru.
- Mouku prosejeme, díky čemuž bude mazanec nadýchanější, a poté ji společně s práškem do pečiva postupně přimícháváme do tvarohové směsi.
- V závěru přisypeme rozinky a část mandlí, pak vypracujeme hladké, nelepivé těsto, ze kterého vytvarujeme úhledný bochánek.
- Nyní si předehřejeme troubu na 180 °C. Bochánek přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, pomažeme vejcem a posypeme zbytkem mandlí.
- Pečeme ve vyhřáté troubě 40–50 minut na 180 °C, zhruba po 25 minutách teplotu snížíme na 160 °C. Propečení zkontrolujeme pomocí špejle.
Komentáře