Jak upéct tvarohový mazanec? Díky tvarohu bude dokonale vláčný a voňavý
Mazanec je bochánek ze sladkého kynutého těsta, který se peče zpravidla na Velikonoce. Při pečení mazance se domem line dokonalá vůně po rozinkách i citrónové kůře a každá rodina si střeží svůj oblíbený recept.
Mazanec je tradiční velikonoční pečivo k oslavám jara, které se peče již po staletí. Na toto sladké pečivo najdeme spoustu receptů. Jedním z nich je také mazanec s tvarohem bez potřeby kynutí, který vás po rozkrojení okouzlí svou chutí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct tvarohový mazanec
Tvarohový mazanec je skvělý pro začátečníky v kuchyni, kteří si netroufají na přípravu kynutého těsta. Mazanec je přesto dokonale nadýchaný a vláčný.
- Na přípravu 2 bochánků budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve vyložte plech pečicím papírem a zapněte vyhřívání trouby na 160 °C.
- Nyní vložte do mísy máslo, vejce, cukr, citrónovou kůru, vanilkové cukry a vše vyšlehejte do pěny. Dále přidejte tvaroh a znovu zamíchejte.
- Mouku promíchejte s práškem do pečiva a postupně ji vsypejte do vyšlehané pěny. Vypracujte hladké těsto a poté do něj vmíchejte nasekané mandle i kandovanou pomerančovou kůru.
- Z těsta vytvarujte dva bochánky a uložte na plech. Mazance potřete rozšlehaným vejcem a posypejte plátky mandlí.
- Vložte do rozehřáté trouby a pečte na 160 °C přibližně 18–20 minut. Poté stáhněte teplotu na 140 °C a pečte dalších 20 minut.
- Upečený mazanec vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
Pro zkušenější hospodyňky máme inspiraci na velikonoční vláčný mazanec, avšak z kynutého těsta. S jednoduchým videonávodem hravě zvládnete přípravu i upečení mazance. Budeme rádi, když nám napíšete do komentáře, jak se vám povedl.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře