Jak upéct velikonočního beránka? Inspirujte se receptem na tuto sváteční dobrotu
Jednou z nejvíce dodržovaných tradic je jednoznačně pečení velikonočního beránka, ozdobeného červenou mašlí kolem krku a pocukrovaného moučkovým cukrem. Každá rodina si často střeží svůj rodinný recept na originálního beránka, který chutná jako ten od babičky.
Pečení sladkého beránka patří mezi nejoblíbenější velikonoční tradice, tento "výtvor" by neměl chybět na žádném svátečním stole. Nejčastěji se peče z třeného, tvarohového či piškotového těsta. Zdobí se cukrem, čokoládovou polevou i bílkovým sněhem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct velikonočního beránka
Podle tradice se pekl velikonoční beránek na Bílou sobotu podobně jako mazanec. Co říkáte, upečete si s námi jednoduchého, ale naprosto skvělého beránka podle hrníčkového receptu?
- Na přípravu 1 velkého a 1 menšího beránka budete potřebovat tyto suroviny:
- Formy na beránka nejprve důkladně vymažete máslem a vysypete strouhankou. Dále předehřejte troubu na 170 °C.
- Nyní do mísy odměřte všechny sypké suroviny. V další míse prošlehejte vajíčka se smetanou a poté směs vmíchejte k sypké směsi. Vše promíchejte metličkou, aby nevznikly hrudky.
- Připravené těsto nalijte do vysypaných forem a vložte do vyhřáté trouby.
- Velkého beránka pečte asi 40 minut, menšího vytáhněte po 20 minutách a vyzkoušejte, zda je propečený.
- Beránky po dopečení nechte vychladnout ve formě 5–10 minut a poté je opatrně vyklopte.
- Hotové beránky pocukrujte moučkovým cukrem a ozdobte červenou mašlí.
Pojďte si připravit podle úvodního videoreceptu tento sladký symbol Velikonoc. Příprava je velmi snadná i pro začátečníky v kuchyni, pomáhat mohou i děti. Se správným skladováním vám beránek vydrží vláčný i několik dní.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře