Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka je krásný kus masa, který si zaslouží, aby byl upečený tak akorát – měkké rozpadající se maso na povrchu, růžové šťavnaté maso uprostřed. Jak toho docílit? Zkuste to podle krátkého videonávodu.

Upéct vepřovou panenku právě tak akorát se ne vždy povede, přitom je to s trochou cviku poměrně snadné. Trik spočívá v tom, že maso nejprve opečeme na pánvi a teprve poté ho dáme do trouby.

Jak upéct vepřovou panenku

Když budete postupovat přesně podle návodu, jistě se to povede.

  1. Nejprve panenku odblaníme (očistíme) ostrým nožem a osušíme kuchyňskou utěrkou.
  2. Maso osolíme a opepříme ze všech stran a poté ho potřeme olejem.
  3. Oba konce panenky zahneme a pomocí párátek nebo kuchyňských jehel připevníme, aby se tyto tenčí konce při pečení nespálily.
  4. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme do něj panenku a ze všech stran ji opečeme
  5. Opečenou panenku přendáme do pekáče, zalijeme ji olejem, který zbyl v pánvi, a poklademe ji kousky másla.
  6. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 10 minut.

K vepřové panence se hodí omáčka, ale výborná je i samotná, jen s bramborami.

 

 

Další tipy a triky