Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový bok čili bůček je vyhlášenou dobrotou české kuchyně. Vždy dokřupava opečený a přitom měkký kousek masa, který se rozpadá na talíři. Lze ho upéct i bez trouby, postačí remoska. Poradíme vám, jak na to.

Remoska vyniká hned několika vlastnostmi - je malá, skladná, přenosná, energeticky nenáročná a přitom se v ní dá uvařit a upéct mnoho jídel i pečiva. Je ideálním spotřebičem na chaty nebo třeba na cesty v karavanu. Jak v ní upéct maso, konkrétně vepřový bůček?

Jak upéct bůček v remosce

Pečený bůček nejčastěji podáváme s vařenými bramborami či bramborovými knedlíky a se zelím nebo špenátem. Báječně však chutná i s čerstvým chlebem, a to jak teplý, tak i studený.

  1. Bůček očistěte a do kůže či tuku nařežte typickou mřížku.
  2. Z obou stran vetřete sůl a prolisovaný česnek, uložte do misky, zakápněte trochou oleje a nechte do druhého dne odpočívat v lednici.
  3. Cibuli pokrájejte na měsíčky, dejte ji do remosky, na cibuli položte bůček, zalijte trochou vody a zapněte remosku.
  4. Pečte 1,5 hodiny s občasnou kontrolou.

Práce s remoskou je snadná a intuitivní. Prodává se v několika variantách, které se od sebe liší velikostí nádoby či jejím povrchem a uvařit v ní lze snad téměř jakékoli jídlo. Na závěr přidáváme recept na pečení bůčku v klasické troubě pro případ, že remosku nevlastníte.

Komentáře

Další tipy a triky