Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Adventní čas se neúprosně blíží a právě voňavé perníčky patří mezi první cukroví, které se rozhodneme upéct. Toto kořeněné cukroví milují především děti, které navíc snadno zabavíme zdobením bílkovou polevou.

Perníčky jsou většinou první na seznamu vánočního pečení. Abychom upekly dokonalé cukroví, základ je vybrat ten správný recept na měkké perníčky. Poté nezapomeňte dopřát perníčkům dostatek času, aby hezky změkly.

Jak urychlit změknutí perníčků

Důležitým krokem je především perníčky správně vyválet, aby nebylo těsto příliš tenké a výsledné perníčky přepečené. Pokud se pečení nepovede podle vašich představ, nemusí perníčky sloužit jen jako ozdoba na stromeček, ale poradíme vám trik, díky kterému mohou pěkně změknout.

  • Perníčky uskladněte v krabici s víkem a nechte v místnosti, kde je vlhko, třeba i přímo v kuchyni nebo v chladné spíži.
  • Pokud přesto perníčky nezměkly, stačí do krabice rozkrojit jablko, perníčky díky němu brzy natáhnou vlhkost.
  • Jablko nezapomeňte kontrolovat a podle potřeby měnit.
Abyste se vyhnuli dlouhému čekání na změknutí perníčků, máme pro vás videorecept na perníčky, které jsou měkké ihned, bez čekání. A pokud máte osvědčenou vychytávku na změknutí cukroví, budeme rádi za další tip.
Přejeme dobrou chuť.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář