Česnek je v kuchyni nepostradatelný. Stroužky snadno uchováme v oleji či soli, mrazíme je a sušíme
Česnek nesmí chybět v naší kuchyni. Pokrmům dá skvělou chuť a snadno se skladuje v suchém a vzdušném prostředí. Stroužky můžeme také mrazit nebo naložit do soli či oleje. Vyzkoušejme jednoduché způsoby uchování česneku.
Kvalitní pevné palice česneku se dobře skladují na bedničkách nebo svázané a zavěšené. Ve vhodném prostředí vydrží až do jara, ale máme-li obavy o jejich trvanlivost, raději stroužky oloupeme a jednoduše zamrazíme - odebíráme pak podle potřeby.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Naložený česnek v oleji
Naložený česnek v soli
Sušený česnek
O tom, jak skladovat čerstvý česnek (v palicích), pojednává náš další článek.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 2 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 4 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 6 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 19 hodinami
Komentáře
13. 8. 2022 15:34