Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukroví je malé drobné pečivo, které je kvalitní a chutné podle toho, jak ho uložíme. Některé druhy potřebují k rozležení delší dobu, jiné zase suché nebo vlhké prostředí, většina z nich však vyžaduje chladné místo.

Vánoce se kvapem blíží a ve většině domácností se začíná péct. Hromádek cukroví přibývá a nastává otázka - co s ním? Kam všechny ty voňavé kousky cukroví uložit, aby změkly a aby je členové rodiny nesnědli dříve, než k tomu nastane vhodný čas?

Jak skladovat cukroví

Odlišné druhy cukroví rozdělíme - například perníčky a linecké cukroví:

K zázvorkám a k perníčkům můžeme přidat rozkrojené jablko, které jim dodá potřebnou vlhkost. Jablko pravidelně měníme.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Další tipy a triky