Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trubičky jsou kremrole z různých druhů těst - nejčastěji z listového, křehkého nebo tvarohového těsta. Z rozváleného plátu nařežeme pásky, které namotáme na kovové trubičky a upečeme v troubě.

Trubičky a kremrole se mohou plnit sladkou šlehačkou, máslovým krémem nebo ušlehaným tvarohem - ale ty nejchutnější jsou s ušlehaným bílkovým sněhem. Aby nám sníh nezřídnul, musíme ho tepelně upravit - bude pak pevný a nevodnatý.

Jak ušlehat sníh do trubiček

Základem je tepelně upravený bílkový sníh - máme 2 možnosti:

  1. Italský sníh se připravuje z bílků s cukrem, do kterých se během šlehání nalévá horký cukrový rozvar.
  2. Švýcarský sníh je z bílků, šlehaných na páře ve vodní lázni - misky s bílky se přitom nesmí dotýkat vodní hladiny.

Ušlehaný sníh plníme do kremrolí pomocí cukrářského sáčku s ustřiženou špičkou nebo s hladkou zdobičkou.

Francouzský sníh není pro náplň do kremrolí vhodný, protože rychle povolí a rozteče se. Kromě toho je konzumace syrových bílků nebezpečná. Sníh můžeme dochutit citrónovou šťávou, ovocným sirupem nebo kakaem.

Komentáře

Další tipy a triky