Jak ušlehat sníh nad párou? Video poradí s jednoduchým postupem a díky pevnému sněhu budou naše pusinky i kokosky ještě lepší
Bílkový sníh je základem mnoho sladkých dobrot, které připravujeme nejen o Vánocích, ale i v průběhu celého roku. Sníh připravený nad párou pěkně drží a naše sněhové pečivo s ním bude neodolatelné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak ušlehat sníh nad párou
Všechny nádoby a pomůcky ke šlehání musí být čisté a suché, bílky nesmí obsahovat ani malou část žloutku. Šleháním nad párou získáme pěkný a pevný sníh, který se nám bude hodit především pokud se chystáme péct kokosky, pusinky a další dobroty z bílků.
- Ve větším hrnci nejprve přivedeme vodu k varu.
- Jakmile voda začne vařit, umístíme nad hrnec mísu s bílky. Mísa se dnem nedotýká hladiny vody.
- Nad horkou párou bílky ušleháme pomocí elektrického šlehače.
- Do mírně zahřátých bílků postupně přidáváme cukr moučka - na 1 bílek potřebujeme 200 g cukru. Stále šleháme.
- Můžeme přidat i citronovou šťávu.
- Šleháme do tuhého sněhu.
- Případné další suroviny (kokos, mouka, ořechy) do sněhu již jen lehce vmícháme, ale už společně nešleháme.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře
17. 12. 2023 15:44