Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak ušlehat vejce. 3 oblíbené způsoby šlehání pro různé účely
Zdroj: Freepik

Vajíčka šleháme, aby se bílek se žloutkem dokonale smíchaly - tím se do nich dostane vzduch, díky kterému pak bude pokrm nadýchaný. Našlehaným vajíčkem se potírá pečivo, aby bylo lesklé.

Vejce patří mezi zdroje bílkovin a výživových látek, proto je jejich konzumace v omezeném množství žádoucí. Vajíčka slouží jako pojivo v těstě a pokud jsou rozšlehaná, je těsto díky nim nadýchané a jemné.

Jak se šlehají vejce

Jsou 3 způsoby šlehání vajec a každý způsob má svůj účel.

  • Vejce, našlehaná vidličkou, jsou vhodná k potírání perníčků, štrúdlů, pečiva a koláčů. Také je naléváme za stálého míchání do horkých polévek.
  • Metličkou šleháme vajíčka do omelet a vaječných míchanic. Jen tak dosáhneme báječné nadýchanosti pokrmu.
  • Celá vejce, ušlehaná ručním mixérem do světlé pěny, jsou vhodná k přípravě pečiva, dortových korpusů a třených těst.

Z míchaných vajíček můžeme připravit například knedlíčky do polévky - podívejte se na naše video:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky