Usmažit čínské nudle je skutečně snadné. Nevěříte? Pojďte si připravit jednu porci s námi
Jste milovníci asijské kuchyně? My také. Asijská kuchyně je plná rýže, čerstvých ryb, křehké zeleniny a u nás velmi oblíbených dlouhých nudlí. Pojďme se společně podívat, jak připravit snadné a rychlé smažené nudle.
Jak smažit čínské nudle?
Pokud máte dojem, že se jedná o něco složitého, jistě vás příjemně překvapí jednoduchý postup i skvělý výsledek. Nudle ke smažení by měly zvládnout přehazování a míchání na pánvi, proto vybereme raději delší a silnější.
- V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu.
- Vložíme nudle a necháme je vařit cca 5-15 minut (čas upřesní návod na obalu zakoupených nudlí).
- Nudle necháme okapat a rozpálíme pánev.
- Do pánve dáme olej. Tip: nalijte do pánve celou naběračku studeného oleje, pánev rozpohybujte, aby se olej dostal všude a přebytek z pánve vylijte.
- Nudle smažíme na oleji 2-3 minuty a promícháváme.
Čím doplnit smažené nudle
Samozřejmě přidáme to, co máme rádi např. sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, zázvor, chilli, zeleninu (např. pórek, cibuli, česnek, pekingské zelí, mrkev), opečené maso aj. Vše musí být předem připraveno, během smažení se jen míchá.
Jak se směs míchá?
Pokud chcete vyzkoušet ideální míchání směsi, připravte si pevnou ruku a naběračku. Uprostřed pánve držíme naběračku a obsah pánve lehce nadhazujeme směrem k sobě přes ní. Můžete to hned vyzkoušet u našeho video-receptu a další pokrmy najdete v našem receptáři.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Sójovou k sushi, rybí na závitky a hoisin do masové marinády: Víte, jak používat asijské omáčky?
Jaké jsou nejznámější druhy nudlí v asijských pokrmech a jak je připravit, aby chutnaly stejně dobře jako v asijském bistru? Poradíme, jak se v nich vyznat
Komentáře