Jak uspořádat potraviny v lednici co nejlépe, aby vydržely déle čerstvé
Také občas přemýšlíte, jestli jsou potraviny v lednici uložené správně, nebo jestli by určitým věcem nebylo lépe na jiném místě? Pomůžeme vám tuto otázku rozluštit a poradíme, kde je kterým potravinám nejlépe.
Každá potravina má jiné nároky na skladování a každé vyhovuje jiná teplota, při které vydrží déle čerstvá v požadované kvalitě. Lednice nám trvanlivost potravin prodlouží daleko lépe, pokud víme, jak její obsah uspořádat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uspořádat lednici
Snad už všechny lednice mají takzvané nulové nebo fresh zóny, které se rozhodně vyplatí používat.
- Vejce se často a chybně uskladňují ve dveřích lednice, což jim ale vůbec nesvědčí. Vejce vyžadují stabilní teplotu. Neustálé změny teploty mají za následek jejich nižší trvanlivost.
- Ovoce a zeleninu skladujeme v šuplících k tomu určených.
- Maso uložíme do takzvané fresh zóny nebo na spodní polici lednice, pokud nulovou zónu nemá.
- Jogurty, sýry a pomazánky by měly být v úrovni očí, abychom o nich měli přehled a stihli je spotřebovat. Do stejné police patří také mléko.
- Vařené jídlo a moučníky patří na horní polici. Tam dozadu také umístíme již zmíněná vejce.
- Do dveří lednice patří nápoje, alkohol, dresing, kečup a atd.
- Teplota v lednici by se měla pohybovat okolo 5 ºC a potraviny v ní by měly být umístěny rovnoměrně, aby okolo mohl proudit chladný vzduch.
Dobře vychlazený nápoj nás v letních vedrech příjemně osvěží a zažene žízeň. Pojďte si s námi jeden takový připravit podle našeho videoreceptu.
Komentáře