Jak úsporně připravit karbanátky. Vyzkoušejte jednoduchou techniku, při které ušetříte olej a na výsledku si pochutnáte
Karbanátky jsou velmi oblíbené, připravujeme je z různých surovin - z luštěnin, obilovin, zeleniny i masa. Pokud máme více strávníků, smažení je zdlouhavé, navíc spotřebujeme mnoho oleje. Poradíme jednoduchou techniku, při které ušetříme.
Vytvarované karbanátky narovnáme na plech vyložený pečicím papírem nebo lehce vymaštěný. Pečeme je v předehřáté troubě. Teprve ke konci pečení plech vytáhneme z trouby a karbanátky potřeme olejem. Můžeme ho dokonce mírně naředit vodou. Vložíme plech znovu do trouby. Po několika minutách ho ještě jednou vyjmeme, karbanátky otočíme a potřeme z druhé strany.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak podávat karbanátky
Poté karbanátky již jen malou chvíli dopečeme dozlatova a podáváme. Pokud bychom je vůbec nepotřeli olejem, byly by ve výsledku vysušené. Hotové karbanátky podáváme s bramborovou přílohou - ať už s vařenými bramborami, s bramborovou kaší nebo s bramborovým salátem.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Hermelínové karbanátky s mletým masem jsou úžasně šťavnaté, lehce pikantní a sýr je třeba předem krátce zmrazit
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Komentáře