Jak úsporně připravit karbanátky. Vyzkoušejte jednoduchou techniku, při které ušetříte olej a na výsledku si pochutnáte
Karbanátky jsou velmi oblíbené, připravujeme je z různých surovin - z luštěnin, obilovin, zeleniny i masa. Pokud máme více strávníků, smažení je zdlouhavé, navíc spotřebujeme mnoho oleje. Poradíme jednoduchou techniku, při které ušetříme.
Vytvarované karbanátky narovnáme na plech vyložený pečicím papírem nebo lehce vymaštěný. Pečeme je v předehřáté troubě. Teprve ke konci pečení plech vytáhneme z trouby a karbanátky potřeme olejem. Můžeme ho dokonce mírně naředit vodou. Vložíme plech znovu do trouby. Po několika minutách ho ještě jednou vyjmeme, karbanátky otočíme a potřeme z druhé strany.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak podávat karbanátky
Poté karbanátky již jen malou chvíli dopečeme dozlatova a podáváme. Pokud bychom je vůbec nepotřeli olejem, byly by ve výsledku vysušené. Hotové karbanátky podáváme s bramborovou přílohou - ať už s vařenými bramborami, s bramborovou kaší nebo s bramborovým salátem.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Kuřecí roládky s baby špenátem, vejcem a párkem
Přidáno před 3 hodinami
Treska po mlynářsku s třepanými bramborami
Přidáno před 10 hodinami
Vaječná pomazánka s vejci a křenem
Přidáno před 10 hodinami
Kedlubnová máslová polévka s hráškem
Přidáno před 12 hodinami
Rajčatový chleba
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Lilek tří barev
Přidáno 7. 6. 2024 10:33
Přečtěte si Zobrazit více
Hermelínové karbanátky s mletým masem jsou úžasně šťavnaté, lehce pikantní a sýr je třeba předem krátce zmrazit
Jak se vaří bramborová kaše? Jak snadno připravit celerovou, mrkvovou a dýňovou variantu
Chutě podle znamení zvěrokruhu: Na čem si pošmákne Býk a co nedostanete do Kozoroha
Komentáře