Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak usušit jablka na zimu? Skvěle vám poslouží nejen sušička, ale i trouba či síta
Zdroj: Freepik, 8photo

Přebytek jablek lze zpracovat na mnoho způsobů. Využití najdou v podobě zavařených kompotů a polotovarů do náplní, ale také uskladněná ve sklepě. Sušená jablka se však těší velké oblibě i z důvodu úspory místa ve spíži.

Sušení jablek je snadnější, než se může zdát. Důležité je vybrat zdravé a pevné plody, které zbavíte stopek a bubáků, nakrájíte na stejně široké (a přitom tenké) plátky a rozmístíte tak, aby mohly dobře schnout. Možnosti jejich sušení je více.

Jak usušit jablka na zimu

Připravená a nakrájená jablka můžete sušit hned několik způsoby, podívejte se:

Jablka můžete také usušit zcela jiným způsobem. Stačí je očištěná a oloupaná rozmixovat na pyré, to rozetřít na pečicí papír a usušit ho. Je vám to povědomé? Ano, jedná se o nejen dětmi milované ovocné kůže. Jablka se v nich dají kombinovat s dalším ovocem.

Podělte se s námi v komentářích o tipy, jak sušíte jablka vy, těšíme se.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky