Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brokolicová polévka je zdravý a vydatný chod, který si můžeme připravovat kdykoli po celý rok. Polévku z brokolice nejčastěji vaříme ve formě krému, který zjemníme smetanou a doplníme křupavými krutony.

Brokolice je velmi prospěšná pro naše tělo - obsahuje spoustu vitamínů i minerálů s velkým obsahem vlákniny, proto je také sytá. Přesto, že nemá brokolice výraznou chuť, je velmi oblíbenou surovinou. K vaření využíváme zelené růžičky i samotný košťál.

Jak připravit brokolicovou polévku

Na základní dávku brokolicového krému si připravíme tyto suroviny: 500 g brokolice, 1 l zeleninového vývaru, 1 ks cibule, smetanu ke šlehání 250 ml, 200 g brambor, 2 stroužky česneku, sůl, pepř a muškátový oříšek.

  1. Nejprve si očistíme veškerou zeleninu, košťál brokolice je třeba oloupat. Vezmeme brambory i košťál brokolice a nakrájíme je na kostičky.
  2. Cibuli najemno v hrnci zpěníme na oleji a poté k ní přidáme veškerou připravenou zeleninu. Krátce orestujemezalijeme zeleninovým vývarem. Polévku vaříme přibližně 25 minut.
  3. Jakmile bude zelenina měkká, rozmixujeme ji tyčovým mixérem dohladka a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  4. Nakonec přidáme smetanu a jen krátce prohřejeme.
  5. K polévce můžeme připravit také křupavé krutonky.

S přípravou brokolicového krému poradí podrobně následující videorecept, který vás provede celým postupem. Napište nám do komentáře, jak se vám povedl.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky