Jak uvařit cibulovou polévku? Začněte správným orestováním cibule a bude dokonalá
Připravit delikátní cibulovou polévku není nic složitého, základ úspěchu ovšem tví ve správném orestování cibule do zlatavé barvy. V základu této polévky nesmí chybět také silný masový vývar a troška bílého vína.
Tradiční cibulová polévka má své kořeny původem ve Francii, přesto je oblíbená po celém světě. Dokonale zkaramelizovaná cibulka dodá polévce sladký nádech. Cibulačku podávejte s křupavou vekou zapečenou se sýrem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit cibulovou polévku
Uvařit cibulovou polévku není vůbec složité, navíc chutná naprosto fantasticky. Ve spojení s opraženou sýrovou vekou dokáže skvěle zasytit.
Budete potřebovat tyto suroviny:
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Poté ji osmahněte na másle a poduste pod pokličkou po dobu 10–15 minut.
- Pokličku odklopte a nechte cibuli zkaramelizovat. Za občasného promíchání restujte cibuli do zlatohněda, zhruba 20–30 minut (podle barvy i déle). Díky tomu polévka získá barvu i nasládlou chuť.
- Orestovanou cibuli zalijte vínem a po chvilce také vývarem. Polévku osolte, opepřete, přidejte provensálské koření i bobkový list a provařte asi 15 minut.
- Na pánvi rozpusťte máslo a opečte na něm dozlatova plátky veky, které poté bohatě zasypte sýrem a nechte rozpustit. Veku se sýrem můžete případně nechat roztopit i v troubě.
- Cibulačku podávejte v polévkové misce a na povrch položte plátek veky se sýrem.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře