Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uvařte si s námi dokonale hladký a chutný pudink, kterému neodolají ani ty nejmlsnější jazýčky. Tato sladká a jemná pochoutka je velmi snadná na přípravu a zvládne ji i úplný začátečník. Stačí ho jen dozdobit piškoty, ovocem nebo šlehačkou a skvělý dezertík je na světě.

Pudink neboli "pudding" je sladký dezert, který se připravuje pouze ze tří surovin, jako je mléko, cukr a pudinkový prášek. Hlavní složkou pudinkového prášku je různě ochucený bramborový nebo kukuřičný škrob. Tento skvělý prášek můžete použít také do těsta, kterému zajistí dokonalou vůni a nahradí v něm bílou moukuPudink se skvěle hodí i jako náplň do různých dezertů nebo oblíbených buchet. Neobsahuje lepek, proto je vhodný i pro bezlepkovou dietu

Kalendář Celý kalendář

Dva způsoby, jak připravit pudink

Na přípravu pudinku budete potřebovat mléko, cukr a pudinkový prášek. 

První způsob přípravy pudinku:

  1. Do hrnce nalijte mléko a trochu ho nechte stranou.
  2. Mléko v hrnci oslaďte podle chuti a přiveďte k varu.
  3. Ve zbytku mléka metličkou rozmíchejte pudink.
  4. Rozmíchaný pudink poté nalejte do vroucího mléka.
  5. Za stálého míchání vařte do zhoustnutí.

Druhý způsob přípravy pudinku:

  1. Pudink rozmíchejte metličkou v celém množství mléka.
  2. Připravenou směs vylijte do hrnce a oslaďte podle chuti.
  3. Za stálého míchání přiveďte k varu.
  4. Uvařený pudink můžete dále dozdobit piškoty, čokoládou nebo třeba domácí šlehačkou

Pudink můžete použít i jako základ do různých pohárů. Máme pro vás pár tipů na dokonalé pochoutky z oblíbeného pudinku. 

S pudinkem může rodinu nebo kamarády potěšit každý začátečník a zdobení se meze nakladou.
Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky