Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Urodila se vám na zahradě velká zásoba sladkých rajčat a nestíháte je všechna spotřebovat? Uchovejte jejich báječnou chuť a vůni uvařením kečupu, který využijete i během dlouhých zimních měsíců k uzeninám či do omáčky.

Rajčata jsou báječná surovina, se kterou v kuchyni vykouzlíte mnoho chutných pokrmů. Rajčata je velmi jednoduché vypěstovat v mnoha pestrých odrůdách, chutné plody jsou bohaté na vitamíny i minerály, navíc mají nízký obsah kalorií.

Jak uvařit kečup z rajčat

Na lahodný kečup budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve omyjte rajčata s jablky a cibuli zbavte slupky. Poté všechnu zeleninu nakrájejte na kolečka a vložte do většího hrnce.
  2. Přidejte všechno koření, ocet i sůl a vařte zhruba 1,5 hodiny, hrnec nechte přikrytý pokličkou.
  3. Po uplynutí doby vaření přisypte cukr a vařte bez pokličky dalších 15 minut. Budete-li vařit déle, výsledný kečup bude o to hustší.
  4. Hrnec po dovaření odstavte, rajčatovou směs rozmixujte tyčovým mixérem a poté přes cedník propasírujte
  5. Hotový kečup naplňte do sklenic, nezapomeňte jim otřít hrdla a sklenice pevně zavíčkujte. Trvanlivost kečupu prodloužíte tak, že uzavřené sklenice ještě zavaříte.
Tento lahodný kečup z rajčat zvládne uvařit i naprostý začátečník, následující videorecept vám napoví, jak postupovat, a skvělý výsledek máte zaručený.
Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více