Jak uvařit frankfurtskou polévku? Oblíbenou dobrotu zvládnou i začátečníci
Frankfurtská polévka je oblíbená především pro rychlost přípravy, navíc je uvařená z dostupných surovin, které doma najdeme. Během chviličky tak získáme hrnec plný polévky, vonící po paprice a uzeninách.
Frankfurtská polévka může na první pohled připomínat gulášovou, avšak typické jsou pro tuto polévku kousky párečků, které zdobí hladinu a lákavě voní. Tato hustá polévka dokáže skvěle zasytit celou rodinu a zvládnou ji připravit i kuchtíci začátečníci.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit frankfurtskou polévku
Frankfurtská polévka je oblíbená jak u dětí, tak u dospělých, navíc uvařená je během chvilky.
- Budete potřebovat tyto základní suroviny: 40 g sádla, 40 g cibule, 2 lžíce hladké mouky, mletou sladkou papriku, 500 ml vývaru, mletý pepř, vegetu, 100 ml mléka, 100 g tenkých párků a petrželovou nať.
- Cibuli nejprve oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Dále cibuli osmahněte na sádle dozlatova, poté ji zasypte hladkou mouku a krátce orestujte. Ke konci přidejte také mletou papriku pro správnou barvu.
- Za stálého míchání přilévejte vývar nebo vodu a základ polévky povařte. Polévku dochuťte pepřem a vegetou.
- Do polévky vmíchejte mléko a také na kolečka nakrájené párky, vše ještě chvíli povařte.
- Frankfurtskou polévku podávejte v misce, ozdobte ji nasekanou petrželkou a přidejte k ní čerstvý rohlík.
Frankfurtská polévka je na zimní období jako dělaná, skvěle zasytí celou rodinu a není s ní žádná velká práce. Podle videoreceptu ji zvládnete připravit během chviličky. Napište nám do komentáře, jak se vám povedla.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře