Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak uvařit náplň z dušených jablek? Báječně se hodí do šátečků i na kynuté koláče
Zdroj: Toprecepty

Pokud máte bohatou úrodu jablek, možností jejího zpracování je celá řada. Můžete nasušit křížaly, vyrobit marmeládu a mošt, nebo také uvařit skvělou náplň pro tradiční koláče s drobenkou. Přebytky náplně snadno zamrazíte.

Jablka jsou pro naše zdraví velmi prospěšná, plná vitamínů, minerálů a také vlákniny. Toto ovoce nejčastěji používáme do moučníků nebo je sušíme na křížaly, ale není výjimkou, když je přidáme do základů pod dušené maso či zvěřinu.

Jak dusit jablka na náplň

Na tento recept potřebujeme 1,5 kg jablek, dále 1 skořicový cukr, trochu citronové kůry a také cukr či citronovou šťávu (podle kyselosti jablek).

  1. Jablka očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme se skořicovým cukrem a citrónovou kůrou.
  2. Poté vložíme do hrnce, přilijeme malé množství vody a jablka lehce podusíme do změknutí.
  3. Náplň můžeme podle chuti přisladit cukrem nebo naopak okyselit citronovou šťávou. K dochucení je výborný také mletý hřebíček.
  4. Jakmile se odpaří přebytečná voda a jablka změknou, odstavíme a necháme vychladit.

Jablečná náplň má všestranné využití a dá se z ní vykouzlit mnoho báječných moučníků. Vyzkoušejte podle následujícího receptu těsto na kynuté koláče, ale místo máku použijte jablečnou náplň. A nezapomeňte napsat do komentářů, jak vám koláče chutnaly.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli