Jak uvařit náplň z dušených jablek? Báječně se hodí do šátečků i na kynuté koláče
Pokud máte bohatou úrodu jablek, možností jejího zpracování je celá řada. Můžete nasušit křížaly, vyrobit marmeládu a mošt, nebo také uvařit skvělou náplň pro tradiční koláče s drobenkou. Přebytky náplně snadno zamrazíte.
Jablka jsou pro naše zdraví velmi prospěšná, plná vitamínů, minerálů a také vlákniny. Toto ovoce nejčastěji používáme do moučníků nebo je sušíme na křížaly, ale není výjimkou, když je přidáme do základů pod dušené maso či zvěřinu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dusit jablka na náplň
Na tento recept potřebujeme 1,5 kg jablek, dále 1 skořicový cukr, trochu citronové kůry a také cukr či citronovou šťávu (podle kyselosti jablek).
- Jablka očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme se skořicovým cukrem a citrónovou kůrou.
- Poté vložíme do hrnce, přilijeme malé množství vody a jablka lehce podusíme do změknutí.
- Náplň můžeme podle chuti přisladit cukrem nebo naopak okyselit citronovou šťávou. K dochucení je výborný také mletý hřebíček.
- Jakmile se odpaří přebytečná voda a jablka změknou, odstavíme a necháme vychladit.
Jablečná náplň má všestranné využití a dá se z ní vykouzlit mnoho báječných moučníků. Vyzkoušejte podle následujícího receptu těsto na kynuté koláče, ale místo máku použijte jablečnou náplň. A nezapomeňte napsat do komentářů, jak vám koláče chutnaly.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 2 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 4 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 22 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
Komentáře